Termoregulační chránič matrace: Revoluce v tepelném komfortu

Léto je v plném proudu a přestože slunečné dny si užíváme, tropické noci, které brání kvalitnímu spánku, už mnohem méně. Naštěstí existují způsoby, jak se ve vedrech vyspat – a dokonce nemusíte utratit desetitisíce. Jedním z nich je náš inovativní chránič matrace s technologií, která aktivně udržuje tepelný komfort těla během spánku.

Termoregulační chránič s technologií THERMIC®

Nepropustné chrániče matrace mají nesporné výhody, tou hlavní je samozřejmě ochrana matrace a prodloužení její životnosti. Použitím inovativních materiálů však můžeme dosáhnout rozšíření funkčnosti – tak jako se stalo u revoluční technologie THERMIC® našeho termoregulačního chrániče matrace.

Tip: Chcete si v létě dopřát kvalitní spánek? Přečtěte si našich 10 tipů, jak se vyspat v horku.

Jak chladící chránič matrace funguje

Inovativní technologie THERMIC® aktivně udržuje tepelný komfort těla během spánku – a to po celý rok. V létě ochlazuje, v zimě zamezuje ztrátě tepla, brání tak přehřívání a snižuje pocení. Díky tomu se zvyšuje nejen váš komfort, ale prodlužuje se také fáze hlubokého spánku – až o 40 minut!

Technologie THERMIC®

Technologie THERMIC® funguje na principu miniaturních termokapslí, známých jako Thermocules®, které jsou zapuštěny do látky. Tyto termokapsle obsahují speciální materiál PCM (phase change material), který mění svou strukturu v reakci na teplotní změny těla:

  • Při přehřívání kůže materiál akumuluje nadbytečné teplo.
  • Při ochlazení materiál posílá teplo naopak zpět k tělu.

jak funguje termoregulační chránič matrace

Nepropustnost a prodyšnost

Chladící potah na matraci je nepropustný a zároveň extra prodyšný díky speciální PU membráně SmartSeal®. Membrána matraci účinně chrání před průnikem potů, šupinkami kůže, vlasy, inkontinencí a roztoči, zároveň je ale paropropustná a umožňuje matraci dýchat.

Zamezuje tak hromadění vlhkosti, což významně snižuje riziko vzniku opruzenin, vyrážek, alergických reakcí a zvýšeného pocení. Díky tomu nadále zvyšuje komfort spánku.

Příjemná kontaktní vrstva

Kontaktní vrstva je vyrobená ze 100% Lyocellu (Tencel®), který je známý svou šetrností k životnímu prostředí, vysokou absorpční schopností a odolností vůči bakteriím. Lyocell se vyrábí z eukalyptového dřeva, ze stromů pěstovaných v trvale obnovovaných porostech.

Chrániče na matrace nabízíme v široké škále velikostí a díky napínací gumě se snadno přizpůsobí matraci o výšce 10–30 cm. Chránič zůstane na matraci pevně přichycen a nikde při spánku nepřekáží.

Kromě funkcí chrániče oceníte také snadnou údržbu – lze jej prát při teplotě až 40 °C a sušit v sušičce na nízkou teplotu. Tkanina je navíc rychleschnoucí a nevyžaduje žehlení.

termoregulační chránič matrace

Proč investovat do chrániče matrace s technologií THERMIC®?

  • Aktivní termoregulace pro optimální tepelný komfort
  • Nepropustná a zároveň prodyšná membrána SmartSeal®
  • Kontaktní vrstva z příjemného a udržitelného 100% Lyocellu
  • Možnost prát až na 40 °C a sušit v sušičce na nízkou teplotu
  • Různé rozměry a pevná guma pro přizpůsobení výšce 10–30 cm

Pokud hledáte řešení pro spánek v tropických nocích, náš chránič matrace s technologií THERMIC® vám může výrazně pomoci. Vyzkoušejte jeho jedinečné vlastnosti a dopřejte si komfortní spánek – v každém ročním období.

×

Splátková kalkulačka ESSOX